Ett, två, tre - fanta och rosé!

Åsa went Schtekalicious igår och Sture-P var mitt i Almens vardagsrum. Höga klackar, kavaj, stylish smycken and we were ready to go. Inne i rummet spelades svenne-klubb-musik och alla sjöng med i texten "skjorta, kavaj och röda byxor, röda byxor, röda byxor", självklart dansade alla schtek-dans och drack skumpa direkt ur flaskan. Emellanåt drog någon igång med ramsor som "Om du är fattig kan du gå hem" och "Pengar är pappas problem". Dessutom var det mingel med mängder av kindpussar, jämförelser av cash-flow och diskussioner om "af" är finare än "von".

Detta är vad vi gör en lördagkväll ute på Åsa! Mellan klockan 22:00 och 07:00 förvandlades alla från fattiga studenter till dryga Stureplans brats, men jag måste erkänna att det ibland var lite läskigt hur bra folk gick in i sina roller...

Schtekaren är på G!

Easy och Jag

Ös på dansgolvet!

AtoM på dansgolvet

Fierce!

AtoM jobbar på attityden.


Pictures!

Här kommer lite bilder från förra helgen som jag inte har hunnit lägga upp än - dåligt av mig!



Nadia var här och hälsade på :)



Mina fina AtoM-tjejor på Halloweenfesten! <3



Lollo och Kape (aka. Mens) på konserten i danssalen.



Simon!



Fia och Karin som vackra gudinnor!




Sunny side of life!

Jag vet, jag är inte så duktig på att uppdatera men nu ska jag göra det i alla fall. Den här veckan har verkligen sprungit förbi! Jag har ingen aning hur det hände men helt plötsligt är det lördag igen - galet! Veckan har varit fullspäckad med massa grym dans, vi hade en tung hiphop-klass med Damon Frost i torsdags, det var verkligen på tiden! Vi har haft Yeya tidigare, vilket har varit grymt kul för vi har kört koreografi men det är inte det vi behöver. Vi behöver freestyle och det var det vi körde hela lektionen i torsdags så jag är nöjd! :)

Igår var det locking igen och det var också awesome! Lockingen har verkligen lossnat för mig och det känns så grymt kul! Jag trodde aldrig att jag skulle kunna freestyla i den stilen men nu är det inga problem! Dessutom så får jag massa uppmuntrande ord om min utveckling vilket gör det ännu roligare att träna mer.

Men som sagt, helg igen, och som (nästan) alltid är det sol här i lilla Sköldinge! Wiiii! Det går verkligen inte att förstå att det är mitten av November, här är vädret som om det vore September! Lycka! <3



Soooool-pose! :D



Halloween-ish.

I helgen har det varit riktigt partaj här ute på Åsa! Först i onsdags (visserligen inte helgen) kom min finfina vän Nadia ut hit för att hälsa på och träna. Vi satte några rutiner inför future tävlingar och det blev faktiskt riktigt nicigt om jag får säga det själv utan att verka allt för kaxig!

Sedan blev det fredag och det var dags för veckans "chill-drickar-kväll" vilken jag och Elin hostade i vårat lilla rum. Det var supertrevligt men det blev liiite mer än en chill-drickar-kväll vilket inte var så otippat ändå. Men på lördagen slog vi i alla fall på stort (på riktigt) för då var det dags för årets Halloween-fest (bara två veckor för senad) och den hölls i Rönnens källare - niiiice! Dessutom så grundade musikerna kvällen med en tung konsert inne i danssalen - Tack alla ni! <3 Resten av kvällen var jävligt rolig men dock så är jag fortfarande bakis. Mindre kul. Jag hoppas att det har släppt tills imorn då vi har fyspass kl. 8 på morgonen...

Mexican skull!

Back on track.

Nu är jag tillbaka på Åsa, därav den dåliga uppdateringsstatusen... Det är så himla skönt att vara tillbaka! Jag har verkligen saknat alla, och då menar jag faktiskt alla! Lovet var dock välbehövt för stämningen på skolan är ännu bättre nu, inte för att den var dålig innan men den är liksom lite mer tipp-topp nu!

Just nu sitter jag och Elin på rummet som vi nu nästan har inrett klart - jag släpade upp en matta och ett mini-kylskåp som vi fyllde med Coca Cola, så nu är det näst intill perfekt här! :)

Snart kommer Nadia hit och då är det dags att sätta igång med hårdträningen inför kommande events, mer om det kommer snart. Hur som helst - min kropp är fucked up nu! Det känns ju att man har haft lov och att vi hade fyspass igår... Men jag gillar't! :D

That's the way we roll! Fuck yeah!


Festliga tider

Nu är jag tillbaka i Göteborg igen och har våldgästat Mikaela (igen)! Igår hade hon sin födelsedags/inflyttningsfest och jag fick den fina uppgiften att hjälpa till med allt, vilket mest innebar att bli uppstressad av Mickis som hade panik och trodde att hela kvällen skulle faila! Men det blev supertrevligt tillslut och kvällen innehöll allt som en kväll ska ha: förfest med beerpong, gott vin, tequila shots (rose, annars blir det gärna lite för urflippat), lite drama, spring i trappen och massa skönt häng, sedan utgång på Excet (jag valde inte ställe) med taxi dit, Mickis fixar Vip-kön (vi är ju så jääävla viktiga tydligen), hopp på dansgolvet (dansa kommer inte på fråga, to little space), bråk med några brudar (Mickis va lite agro...), knö sig genom folkmassan, tappa bort alla vänner, irra runt i ensamhet, hitta vännerna, fyllekäka, buss hem igen och sova! :)

Fina tjejer i soffan innan resten kom!

Jag och Mickis kramas lite i köket :)

Sandra och Jennie :)

Mickis säger något jäääävligt viktigt och ALLA måste lyssna!

Vi försökte posa lite...

Och vi försökte....

Och jag och Jossan vägrade att ge upp!


Meningen med livet?

Nu sitter jag här igen och grubblar. Hur mycket jag än grubblar så känner jag att jag inte blir det minsta klokare, snarare mer förvirrad. Det jag grubblar över just nu är vad jag ska göra med mitt liv. Jag vet, stora grejer. Kanske inte allt som jag ska göra med mitt liv men utbildnings/jobb-mässigt.

Jag har, i några år, varit så himla säker på vad jag ska göra: Första jobba som danslärare, sen läsa lite kurser och till sist läsa civilekonomprogrammet med spansk inriktning på Handelshögskolan i Göteborg som sedan ska leda mig till ett fint och trivsamt jobb, men nu börjar jag tveka. Är det verkligen vad jag vill?

Jag blir så himla avundsjuk när jag träffar någon som vet precis vad dom vill med livet, dom har en plan och sedan följer dom den - no matter what. Damn you lucky people! Själv sitter jag här nu och stirrar mig blind på utbildningar, antagningsstatistik och "hur gick det efter utbildningen"-intervjuer och känner mig inte det minsta säker på vad jag vill. Borde man veta detta när man är 21 år gammal? Börjar min tid rinna ut och kommer det att sluta med att jag bara få ta något på måfå, chansa helt enkelt, och hoppas på det bästa?

Hur som helst så har jag faktiskt minst fram tills nästa "sista antagningsdatum" på mig att tänka, för jag går ju trots allt redan en utbildning. Jag hoppas så att jag då vet vad jag vill liiiite mer. Men en sak är jag (nästan) säker på och det är att hem till Göteborg kommer jag inte att flytta efter Åsa. Inte direkt i alla fall. Fast å andra sidan, jag känner ju mig själv, och inser att inte ens det är säkert... Men jag ska förska hålla hoppet uppe! En vacker dag, när jag som minst anar det, kanske polletten faller ner och jag vet exakt vad som är meningen med mitt liv! :)

Vatten-bus!

Jag och mamma tog med oss Morris och Snugga på en liten sväng ner till sjön som ligger väldigt nära huset. Det var jättefint med alla höstfärger men tyvärr så har nästan alla löv fallit av nu. Det är ju trots allt november så man kan ju inte räkna med annat. Hur som helst så var det skönt att komma ut i friska luften och vandra lite :)



Snugga är inte rädd för att bada även om det är november, min lilla fjant stog stadigt kvar på land som den sanna badkruka han faktiskt är!



Och så skulle det jagas! Runt, runt, fram och tillbaka, upp och ner - Överallt!



Plaska runt lite i vattnet...



...och sen attacksprång upp mot Morris igen!



Mumsigt med godis!

Jag har min doubts.

Nu är jag hemma hos mamma en sväng ute på landet och bara kopplar av. Igår ägnade vi hela kvällen åt att dricka te och kolla på TV, hur chill som helst!

Det är också väldigt kul att komma hit eftersom min lilla Morris är här :) Han verkar trivas jättebra, så det känns skönt, men han är lite speciell (vilket han alltid har varit). Jag har ju tidigare misstänkt om det är så att jag råkat köpa en katt i tron om att han var en mini-hund. Ni som har följt min blogg vet vad jag pratar om men för er som inte har det kan jag dra en snabb resumé: Han ÄLSKAR katter, om han får välja är han med dom hela tiden. Han gillar att sova på konstiga ställen, så som på fönsterbrädan och på ryggstödet till soffan plus att han gillar att bara sitta och titta ut genom fönstret, precis som en katt! Men jag har nu börjat inse att det kanske är lite som med hajen i "Hajar som Hajar" (Sharktales), han kanske helt enkelt är på väg ut ur garderoben, ish!




Shopping!

Som jag skrev förut så var ju jag och Mickis på stan igår och shoppade lite för nyfunna pengar som jag inte tänker berätta vart jag hittade (lite privatliv får man faktiskt ha kvar tycker jag). Det blev lite saker som jag kan ha i helgen, men jag kände inget tvång att hitta något till skillnad från Mickis. Hon var tvungen att hitta något eftersom alla som kommer redan har sätt alla hennes klänningar en gång innan. Man kan alltså inte ha samma klänning på två fester enligt henne. Jag är så glad att jag inte tänker så! Jag hade ju varit urfattig i sådana fall, vilket jag iofs är nu, men ännu värre typ. Men det som är prositivt med att Mickis tänker på det sättet hon gör är att jag kan låna vad som helst ur hennes garderob i helgen! Och den är inte liten! Jag hittade hur mycket som helst som jag kan tänka mig att ha på mig på festen. Så, till skillnad från alla andra helger, kommer jag antagligen inte veta vad jag ska ha på mig för att det finns för mycket som jag vill ha! :D Det ni, det är inte varje dag det händer!

Några av de saker som inhandlades igår :)


Socialt handikappad, ish.

Min fina och snälla vän Mikaela har nu tagit i mig i hennes hem och gett mig en soffa att sova på. Jag är så himla tacksam! :) Igår, efter att ha undervisat 2 timmar på Dansforum, gick vi på stan för att shoppa inför helgens bravader! Det blev bland annat en jättefin tröja som jag har tänka att ha ihop med en svart kjol och till det - tamtarataaaam - ska jag ha lösögonfransar! Japp, jag och Mickis ska slå på stort! Vi får se hur detta ska gå, varken hon eller jag brukar ha det så vi får väl se om vi ens lyckas sätta på dom! :P

Utöver detta har jag träffat Elmaze - Vi kände att det inte gick att vara ifrån varandra i hela 10 dagar! Vi tog en fika på stan och konstaterade att vi inte var ensamma om att känna oss socialt handikappade. Ja, det är precis så jag känner mig! Jag har bott i en bubbla i 2,5 månader nu och bara umgåtts med samma människor hela tiden och när man gör det slutar man liksom umgås "normalt" och går in i något konstigt socialt sätt som bara funkar med människor man umgås med 24-7. Så det sättet som man umgås med folk på Åsa funkar verkligen inte här hemma och det känns som om jag har glömt hur man umgås med folk normalt! I know, det är sjukt! Hur som helst så börjar det kännas bättre nu, men snart är jag tillbaka på Åsa så då kommer väl min anpassning att försvinna igen.

 


Fina Easy på Fröken Ohlson i stan! :)


Early mornings.

Tydligen, trots att vi har ställt om klockan, så tycker min kropp att det är läge att gå upp klockan 8:00 på morgonen. Även om jag inte har något som helst att göra! Missförstå mig rätt, det är jätteskönt att gå upp tidigt, men det hade varit skönt att ligga kvar och sova någon dag, i alla fall typ en. Det här året! 

Sedan jag började på Åsa har jag tydligen kommit in i någon typ av rutin som säger till mig att på veckodagarna ska jag sova klockan 22.00 (ibland till och med 20:30!) och gå upp sådär lagom till frukosten som börjar 7:30. Helgerna däremot är helt annorlunda! Då är det läggdags tidigast 01:00 (brukar snarare bli vid 04:00) och uppstigning lagom till frukosten kl. 13.00. Visserligen får jag sova längre på helgen, men den typ av sömn är inte lika skön. Det kan kanske ha något att göra med att jag alltid verkar må så dåligt när jag vaknar på helgen. I don't see why...

Det konstiga är min kropp verkar känna av vilken veckodag det är... Jag tror inte ens att jag skulle kunna lura den till att tro något annat om jag så försökte! Skumt. Så nu är det tisdag och jag är uppe. Kaffet är påslaget och frukosten ska snart tas fram! Dagens mål är att ta mig in till stan, träffa några kompisar och andas stadsluft!

Peace!


RSS 2.0