släkten är.. ja?

Idag är det dax att träffa släkten igen, mammas sida står på tur och i centrum av detta står morfar som fyller 80 år. För självklart måste vi ju ha en festlig anledning att träffas. Vi är inte riktigt den typen av familj som träffas varje söndag och äter middag eller drar ihop stora släktträffar i tid och otid. Nej, vi har lite mer distans. Vi gillar vanadra på avstånd och är nöjda med att ses några gånger om året - födelsedagar, julafton, bröllop, begravningar etc.

Jag är lite kluven till hur jag egentligen känner om just denna typen familjeband. Det är ju rätt skönt på ett sett, för jag som alltid har rätt mycket att stå i har alltid tid att hänga med folk bara för att man är släkt. Men å andra sidan kanske det skulle vara kul att ha lite bättre relation, så man kunde se på det lite mer än som bara "släkt". Jag visste helt seriöst inte ens vad min morfar hette fören för typ 3 år sen. Det säger ganska mycket. Och jag har ingen aning om vad hans sambo heter i efternamn (morfars kan jag eftersom vi delar det, alltså Willberg).

Fast nu när kusinerna har blivit lite äldre har vi faktiskt aningen mer kontakt, eller vi kan träffas utan att ha en anledning - alltså för att vi tycker om varandra! :) Det känns bra! Sen så är jag ju några år äldre än alla, men om man delar efternamn finns det inga åldersgränser ;)Dagens destination: Liseberg

Varför inte, på året regnigaste dag, spendera sin tillvaro på liseberg? Det finns inget dåligt väder, men jag har tydligen alldeles för dåliga kläder! Anledningen till att vi gick just idag - för vi är ju varken hel-mongo eller regndyrkare - var för att min snälla moster bjöd mig och Juan på inträde och åkband om vi hängde med hennes barn (min kussar) just idag. Så så fick det bli!

Vi kom till liseberg vid 1-tiden och insåg snabbt att man borde investera i ett par stövlar och en regnjacka. Men eftersom vi inte hade den framförhållningen fick vi nöja oss med var sin poncho - väl investerade 20:-! Sen var det bara att välja och vraka i åk-attraktioner, för alla vettiga människor går ju faktiskt inte på liserberg när det spöregnar och är 16 grader ute, så det var absolutly no kö! Ett stort pluss.

Dock så var det ju ett litet mäck att ta sig över alla vattengravar som hade bildats i köfållorna. Men väl fram - fantastiskt! Jag tror aldrig jag har haft så kul på liseberg någonsin! Jag skulle nu mera vilja kategorisera mig i gruppen "dom-pinsamma-människorna-på-liseberg". Jag skrattade, skrek och grät om vartannat (okej då, lite dreggel kom också, men inget som någon såg hoppas jag). Helt seriöst, det kommer med åldern! Men efter 7 åk med bland annat balder och kanonen på listan såg vi ut som 4 dränkta katter, genomblöta och stelfrusna. Så det blev en burgare på BK och sen en sväng till lisebergs-bion för att värma oss och torka upp lite till "Sammys äventyr". Men vi nöjde oss därefter och åkte hem vid 4 tiden!

Så nu sitter vi här nergosade i soffan framför friidrotten och har ätit spenatsoppa för kunna gå från "Edward-Cullen" till normal-temp igen!

Peace!


Dax för en up-date!

Nu har jag varit inaktiv på denna fina sida, detta på grund av att jag korsat landet kors-och-tvärs i ca. 1 månad. Men nu har jag landat hemma igen och har planerat att stanna här ett tag nu.

Först var det några dagar i Stockholm med jobbet, sedan var det västkusten, öland, skåne, västkusten igen och tillbaka till Stockholm. Det har varit lite slitit, men fan va vi har haft kul också! Få tårar och mycket skratt - perfa! Det finns många höjdpunkter från resan - ja, jag vet knappt vad jag ska börja. Kanske med Andreas fettish för män med korta shorts? (intern skämt, håller ju inte här, jag vet). Eller kanske med Jossans exeptionella minspel som satte prägeln på våra ljus stunder. Men hur jag än försöker så finns det nog inte så mycket att skriva, det är liksom bäst i minnet. Så jag låter det stanna där istället och nöjer mig med att säga att det var awesome.

Efter jobbet började semestern direkt med visit i Stockholm - ja, vi slutade jobbet där så varför inte börja ledigheten med att stanna kvar i hufvudstaden? Först var det min kära kusin Ericas konfirmation (jag missade dock själv "akten" då den var 2,5 timma lång = outhärdligt.) Mottagningen var som väntat mycket trevlig, jag träffade massa folk som jag har träffat flera gånger men som jag absolut inte kände igen. Som vanligt. Smile and wave.
Dagen efter spenderades med Andreas & Viktoor & company. Nice, nice! :)
Sedan var det träff med andra släktsidan - alltså middag med min moster och hennes man + hennes barn, alltså mina kusiner. Detta också väldigt trevligt! Det är alltid kul att träffa den sidan av släkten som man faktiskt kan se att man är släkt med! På pappas sida är det inte bara det att jag inte känner igen folk, utan det är ofta en litet frågetecken om vem jag är - alla dom andra barnen är blonda/rödhåriga/ljusa/ser inte ut som jag. Plus att jag är äldst av alla och pappa har nya barn, alltid lite förvirrande. Därutav varför namnet Falk lades till i min samling efternamn, man måste ju ha något som sammanlänkar.
Emellan allt träffande av folk hann vi med lite shopping! Wiiiiiii! Och ett besök till himmelriket - Sneakers n Stuff! Där köpte jag min anigen försenade födelsedags present till min man - ett par superfly Nike Air Max.

Men nu är vi hemma, efter en 4 timmars lång tågfärd, där våran underbara vovve var sååå duktig! Han sov hela vägen :) Man kan ju inte vara med än superstolt! Så väl på hemmaplan väntar några veckor av besök till föräldrar och släkt, samt lite jobb innan plugget börjar! Japp, Nationalekonomi är det som gäller denna höst! Sen får vi väl se vad det blir av mig. Men frukta ej - dansen finns fortfarande kvar! Ni blir inte av med mig än :P

Peace och kram till er alla!


Jobba igen!

Ja, så va semesten slut då. Dax att packa väskan och dra på roadtrip som GB-clown! Så jag klagar inte precis. Vi börjar med ett stopp i Stockholm där vi kommer för att bevisa att det är Göteborg som äger på att clowna. Det räcker med endast 3 dagar där för att dom ska inse detta faktum så därefter återvänder vi till den riktiga huvudstaden och tar oss an småbarnen på Partille cup - vi kommer att sätta djupa spår i deras minnen med våran vackra dans! Och efter denna sammandrabbning behöver vi hämta andan och drar därför till neutral-krigszon i ca. 10 dagar (Varberg, Gotland mm.) för att ladda våra batterier innan det är dax att återvända till Götet för att representera under Gothia Cup! :) Efter det är det bara att packa in oss i våran lilla röda cab och dra upp till Stockholm och återlämna vårat turné-ekipage. Och där börjar semesten igen - 5 dagar i Stockholm! Hårt liv!

Så nu har jag packat för fullt, för klockan 04:30 imorgon ringer väckarklockan. Och det känns inte som det riktigt är rätt tidpunkt på dygnet för att ta några viktiga beslut (annars kommer jag väl upp till stockholm och inser att jag får leva med faktumet att jag har glömt båda kläder och lakan och istället packat hundmat och en regnkappa). Ja, så för att undvika komplaktioner packar jag idag. Men jag hatar att packa till endast 3 dagar, det känns alltid som man har packat för 2 veckor och då har man ändå tagit ut hälften av det man hade packat ner från början... Mycket märkligt det där...

Men det ska bli grymt kul att åka iväg och jobba lite! Är peppad :D Det enda som är jobbigt är att lämna mina två sötnosar hemma - Juan och Morris. (för er som har missat är vi numera 3 stycken i familjen :D En liten vovve har flyttat in hos oss! Sötaste valpen jag har sett i hela mitt liv! Så dom två (Juan och Morris) kommer jag att sakna jättemycket. Fast tiden går ju så snabbt ändå, så det är bara att härda ut och ha kul under tiden!

Peace och Kram

RSS 2.0