Music in the woods!

Igår hade pytte-lilla Sköldinge finbesök av ingen mindre än Emil Jensen (Ni som inte vet vem han är, kolla upp!). Det var en riktigt grym kväll med en blandning av stand-up och musik. Verkligen en helskön, aningen bitter (alltså precis i min smak), man med en grym känsla för entertainment. Och han var här på liiiiiiilla Åsa Folkhögskola. Så kan det gå!

Idag har min fot av någon konstig anledning strejkat och då ska det tilläggas att det INTE är den omtalade mongohögerfoten utan den helt vanliga vänsterfoten. Helt otippat! Dock så känns det mycket bättre nu. Det kan i och för sig vara för att jag ställde mig och dansade lite, blev varm och glömde av att jag hade ont. Det är det musik och dans gör med min kropp, får den att glömma allt det onda. Lite som en värktablett med en enda bivärkning: träningsvärk och mer smärta i den kroppsdel som gjorde ont innan dansandet påbörjades. Men den funkar bra så länge man inte slutar dansa eller senare tar ett/flera glas vin. Det sistnämnda är ju uteslutet här eftersom vi har alkoholfria veckor så det är bara att dansa på tills man är så trött att man däckar innan man hinner känna av smärtan.


Peace! <3


Three is not the magic number anymore...

ÄNTLIGEN har Tre tagit sig i kragen och fixat med nätet igen! Jag har varit telefon/internet-lös i snart 5 timmar! Inte okej. Men nu har dom löst det så jag ska väl vara tacksam eller nått. Under tiden som detta mindre lyckliga fenomen inträffade har jag sysselsatt mig med annat småpill, så som att måla naglar och äta Ben & Jerry's (I love them!) så jag har ändå överlevt! Dock så luktar det nagellack/remover i hela huset nu. Ooops! Vore bättre om det luktade BJ överallt istället... Mmm...

Utöver nagelmålandet har vi hunnit med ett bad-fys pass idag! Det var ungefär lika förjävliga jobbigt som sist men ändå ett kul sätt att köra slut på sig själv. Man är dessutom så glad efter passet när man insett att man inte har drunknat - ännu en gång! Speciellt att man överlevde momentet när man skulle trampa vatten med armarna ovanför huvudet och samtidigt sjunga "Ja må du leva" (Martin fyller 22 år idag! Grattis!). Ja, det är så vi rullar här ute i bushen!

Så dagen har i helhet varit hel okej. Den får betyget Godkänt. Imorgon är det dags för ännu en Houselektion med Martin - yay! - så det kan ju inte bli annat än bättre betyg på morgon dagen!




I like to move it, move it!

Nu har jag, efter lite mer än en månad på Åsa, lyckats flytta in i tre olika rum! Min sista destination (än så länge) är i samma hus som jag bodde i innan, alltså Almen aka. the best place to be, men nu delar jag rum med min finfina Halvin-Elin. Vi har hållt på och flytta och mecka hela dagen och nu känns det som om vi nästan är klara, bara lite småpill kvar att fixa och trixa med. Hur som helst så rockar vårat rum fett! Vi har nog det mest tjejiga och sko-fyllda rummet på hela Åsa - ah yeah, ahah! För mig var flytten bara en win-win! :D Jag flyttade från ett dyrt rum till ett billigare och fick en fantastisk roomie på köpet! Kan ju helt enkelt inte bli bättre :)

Ena sidan av vårt rum. Några par skor sådär.



Rooooooomies! <3

Home is wherever i'm with you!

Nu är vi tillbaka på Åsa efter en superdupermysig helg i Stock-town! Jag och Elin packade bagaget i fredags och begav oss, alldeles ensamma och utan vår tredje hälft Elmaze, till storstan för att få lite tecken på liv och känna lukten av avgaser - aaaah!

Vi shoppade (fast inte lika urflippat som sist), vi åt massa god mat och drack gooooda drinkar. Dessutom så gick vi. OM vi gick! Jag säger då det, om man har ett SL-kort så bör det utnyttjas. Vi hade kort men ändå så gick vi. Vi gick heeeela dagen och sen när vi var på Hötorget och kände att vi ville äta på Vapiano så tänkte vi: "Varför inte gå? Det är ju inte så långt".
1. Det är inte så långt om man går rätt!
2. Det är dessutom inte så långt om man går till stureplans Vapiano.
och 3. Det är alldeles för långt ändå när man har gått genom hela stan tidigare under dagen.
Men detta tänkte vi inte på utan istället kände vi att vi skulle traska men motivationen "Vi är ju trots allt dansare". Så en halvtimme senare var vi framme i Gamla stan och jag kan säga att det var värt mödarn (även om det hade varit liiite mer värt om vi hade tagit t-banan) för satan va god mat det var! Mummmmms!

Vi avrundade vistelsen i Stockholm med några fantastiskt goda drinkar på Bauer :) Lite pricey men ändå sååå värt det!

Nu är det slut på lyxlirandet och tillbaka till studentlivets verklighet. But totaly worth it though! <3




Innan resan - soooo ready!



Utanför Maja där vi bodde! :)



Vi hänger lite så som alla andra gör.. ish.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Några glas på en random sportbar vid Medis

 

 

På Götgatan! Working the street :P

 

 

Tre glada tjejer på Bauer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På väg heeeeem igen! <3

 


Take me to funkytown!

Fredag igen vilket innebär att det är dags att packa kappsäcken och dra till något annat ställe. I alla fall så gör jag och Elin detta varannan helg och eftersom vi var hemma förra helgen var vi tvungna att åka nu. Poor us, really much. Så nu, efter att ha samkorrdinerat våra packningar, bär det av till Stockholm för lite jam och shopping! Wooohooo!

Ready to goooooo!


Position taken!

Efter en uppläxning/guilt-tripping av min fellow co-worker Elin angående att jag är för dålig på att uppdatera min blogg (vilket visserligen är sant, så det får jag ta) så sitter jag här igen och är redo med en up-date om vad som "is going down at Åsa". Så här är det:

De senaste dagarna har jag blivit klassificerad svamp-expert. Japp, alla har vi dolda talanger och min är svamp. (OBS! Alltså den man plockar!) Dock så var inte "konkurrensen" om denna position så hög. Det ända som krävdes var att jag visste hur kantareller ser ut, att dom växer typ överallt och dessutom nära väg-kanter och hur man rensar samt tillagar dom. Ja, ni förstår. Hur som helst så vet jag ju detta och det var tydligen en överraskning för många så jag klarade testet för att bli den nya svamp-experten (Yay! Jag som har längtat så innerligt efter detta erkännande!). Vi plockade massa svamp - trattisar, vanliga kantareller och trumpet-kantareller, vilka tydligen är en "delikatess" - dom har hela 3 stjärnor i svampboken och smakade muuuuums!

Utöver detta har vi gått en liten massage-kurs hos friskvårdarna vilket var superbra! :) Annars har vi bara dansat på som vanligt förutom att mitt knä spökar lite så jag stod över lektionen idag. Känns inte helt okej och jag är ganska orolig... Jag hoppas verkligen inte att det blir sämre! Så på måndag är det bara att boka en tid hos sjukgymnasten så jag tar tag i det  här i tid denna gången!




På jakt efter svampen!



Elin hittade massa svamp! :) Här visar hon vad man vill äta med inte borde...



Och denna ska man tydligen inte heller äta... även om den påminner om en jordgubbe. Mums!



Oooo, we so happy cuz we found mushrooms!



Alooooot of it! Mmmmm... :)

Breaking me down

Nu har vi ÄNTLIGEN passerat roots-blocket. Inte för att jag tyckte det var tråkigt eller så, bara mindre kul. Dessutom så är jag ju faktiskt här för dom "vanliga" klasserna. Så vi började det nya blocket som är grunder i alla huvud-stilar som vi har (breaking, popping, locking, hiphop och house) och självklart började vi med att Breaking! Heeela dagen! Det var askul men jag är heeelt nedbruten och min kropp vill gråta för att den har ont överallt! Jag är dessutom så trött att jag till och med somnade på sista lektionen när vi skulle kolla på en jättebra dokumentär som heter "from mambo to hiphop" (se den!) vilket verkar vara lite av ett tema när jag kollar på film... Men säg inte det till någon! Speciellt inte Freeze!

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig så min kropp får vila ut och bli glad!

Jag vill bara avsluta med att säga JiHå (Johanna nummer 2) sa till en tjej i matsalen idag:
"Jaha, så det är du som ska knåda mig sen?"
Kan misstolkas. Ja! ;)

Oh dear weekend.

Söndag igen. En vecka har, återigen, passerat i en oroväckande hög fart och nu ligger vi här i sofforna i allrummet och har ett riktigt gött bakis-häng.

Efter att ha gått här i en månad så har vi lyckats att varje helg ha minst en 100-procent-all-in-fest och denna helgen var inget undantag. Vi började klockan 6 med att grilla (nej, det är inte höst än så man får grilla. I rest my case. Punkt.) på framsidan av Almen och tog några glas vin, sedan bar det av till bastun (självklart följde vinet med) och därefter tillbaka till Almen där Dawda introducerade det roliga och garanterad-fylla spelet Beer Pong! Jag var med i team TLC och vi gjorde en bra första match. Tyvärr så förlorade vi vilket jag helt och hållet skyller på vinet som konsumerades i bastun och inte alls på våra dåliga pingis-skills... Hur som helst så lyckades jag ta mig till final ändå då Maja var tvungen att avstå på grund av vissa problem med hälsan. Dock så insåg jag ganska snabbt att det var en väldigt dum idé då dom hade bytt ut tre av glasen med öl till tre - inte alls goda och på tok för stora - whiskey-shots! Och självklart får jag dricka TVÅ av dom plus FYRA glas öl. Lucky me!

Kvällen avslutades ungefär vid halva 4 då jag insåg att jag var alldeles för trött (och antagligen alldeles för berusad) för att fortsätta festa. Men precis när jag hade bestämt mig för att göra en retrit till mitt rum insåg jag att jag hade lånat ut min säng till Maja några timmar tidigare. Damn it! Detta löstes med några timmar på golvet och sen några timmar i Elmaze säng - Tack Elmaze! Tyvärr så insåg ju hon, när hon skulle gå och lägga sig, att hennes säng var upptagen så hon spenderade också några timmar på golvet. Jag tror nästan att alla gjorde det igår, det var liksom lite där nivån låg på våran fest: All in, jävligt roligt, inga gränser och sleepover på golvet.

Även om kvällen var tuff igår så har vi haft det riktigt mysigt idag - Kasper och Kendi fixade pizzor till oss, bara en sån grej liksom. Dessutom har vi spelat massa kortspel, käkat allt som går att äta och antingen är sött eller fett, kollat film, skrattat hejdlöst och chillat håååårt.


Grill med paraply-vin på framsidan!



Beer-pong med team TLC! Elin är lite bitter för att hon inte gillar öl. Kanske lite fel spel att spel då. Men men, vi hade kul!



Cirka en halv sekund innan jag inser att jag behöver dricka. Igen.



Erika och Elmaze is working the set!




L freaking A!

Nu har vi ÄNTLIGEN gjort det! Nu har vi bokat biljetterna för vår praktik i LA! Yaaay :D Solsken, dans och feeet shopping here we come!!! Vi åker den 10 februari och kommer tillbaka till 1 mars så det blir cirka 3 härliga veckor i Änglarnas stad! Dock så blir det inte så mkt vila när vi väl landat i Sverige för samma dag ska vi åka till Paris för att gå på Juste Debout - hell yeah! Mitt liv kommer vara freaking fantabulous den månaden! :D:D:D




Sångfågel?

Här på Åsa kan allt hända. Som till exempel just precis nu: Tre tjejer ligger i en säng med var sin laptop och käkar godis samtidigt som dom sjunger "because i got high...". Japp, for real! That's what we do. Men idag har det också hänt andra spännande saker. För det första har vi haft årets första hiphop-klass men Robban - wooohooooo! AWESOME! - och för det andra har vi haft årets första sånglektion - i know, unexpected - för det har vi fått på vårat schema nu, och fan va kul det var! Dock så hade vi nog mer kul än vi vad vi var bra men det får man leva med.

Nu ska jag försöka övertala mina kompanjoner (Elin och Elmaze - vilket kanske är underförstått vid det här laget) att gå och träna, vilket inte alltid är det lättaste. Just nu ligger dom och bråkar som två 5-åringar... Jag förstår faktiskt inte hur folk orkar med oss. Eller mest dom. Eller kanske oss. Men mest dom. Ja, definitivt mest dom.

Peace! <3



Sköldinge-runt

Idag har jag och Elin utforskat naturen ännu mera här runt Åsa och DAMN va fint det är! Efter middagen så kände vi att det var dags för en liten longboard-tur så vi gav oss iväg. Istället för att åka till Valla så tog vi en annan väg och det var så himla fint! Vi åkte genom skogsområden, förbi hagar med kor och fina herrgårdar! Det är helt galet att vi har så fin natur här i Sverige.






Extra sändning!

Här kommer bara en liten bild som visar mitt sanna jag. Min kära vän Elin har till och med döpt den till "Johannas profilbild" så jag kände att jag var tvungen att lägga upp den här! :D



:)

Som en mosig potatis, typ.

Nu känns det som om jag äntligen har börjat komma in i träningsrutinerna här ute på Åsa! :) Idag har jag faktiskt hunnit med 7 timmar egen träning och det har varit allt ifrån att koreografera med gruppen till freestyle i house, hiphop, locking och popping. Riiiiktigt nice MEN mina ben är heeeelt efterblivna nu. Ni vet hur det kändes när man var liten och hade växtvärk - Ungefär så, fast i hela benen! It really hurts... Men det är ändå en smärta som man kan hantera för man vet ju att den är där av rätt anledning.

Dessutom lyckades vi i gruppen koreografera klart första delen på showen! :D Plus-poäng till oss (även om vi kanske inte sätter allt till 100 procent än, men det kommer!).

Imorgon är det fys med Linda! Yay! :) Konstigt nog ser jag fram emot fysen... Det är nog egentligen mest så att jag ser fram emot att vara klar med fysen. Känslan som man får precis efter när man heeeelt genomarbetad och det känns som om någon kört över dig med en ångvält men att du överlevde ändå. Den känslan är nice! :D

Nu är det dags att sova! Jag skulle bara vilja avsluta med ett citat av Elin (från bilresan igår):
"Nil-krokodil! Va kul, han rimmar på sitt eget namn. Det är som om vi skulle heta människa-pänniska! Höhö..."

Här kommer lite bilder från en spontan photosession som ägde rum härromdagen!



Dawda och jag gick all in!


Peace!

Göteborg över helgen

Ja, det känns lite konstigt att säga det men nu är vi hemma igen efter en helg i Göteborg. Jag, Elin, Martin och Kendi (plus Elmaze men henne dumpade vi i Borås) tog bilen till Sveriges framsida. Vi drog i fredags direkt efter sista klassen. Eller ja, vi skulle dragit direkt efter sista klassen om det inte hade varit så att jag hade "blivit av" med mina fantastiska Puma Suedes och jag nödvändigtvis skulle vända upp-och-ner på hela Åsa innan vi åkte. Dessutom så upphittades dessa senare i Göteborg, läääängst ner i packningen. Japp. Det är därför man inte ska packa när man är trött, har förtids demens och heter Johanna.

Hur som helst så kom vi iväg! Vi var framme vid 8-tiden och slängde in sakerna i lägenheten. Sedan drog vi ner till stan för att ha en liten chill-kväll med trevligt folk på Viktoria i Vasastan vilket var supermysigt. Förutom det faktum att jag lyckades spilla ut en heeeel cider rak i mitt knä och på mina bomullsbraller som sög åt sig minsta lilla droppe dom kunde få tag i - Det gick att krama ur dom efteråt, no bullshit!

På lördagen gjorde jag en liten solo-tripp till Kungsbacka för att hälsa på min fina mamma och min underbara, fantasktiska lilla voffsi! Åååå vad jag har saknat honom, det är heeelt galet! Han låg och sov i mitt knä under hela tiden jag och mamma satt och fikade! Snutt. Nu får jag lite ont i hjärtat när jag tänker på honom. Men jag vet ju att han har det bra hemma hos mammi.

Efter den trevliga fikan var det dags att dra till Liseberg! Wiiiii! Jag tröttnar verkligen aldrig på att gå dit. Dessutom så känner man sig lite som en 12-åring igen när man är där - det var faktiskt ett moment när jag och Elin sprang mellan två åkattraktioner, for real! Men dock måste jag erkänna att jag inte är riktigt lika bad-ass som jag var när jag var 12 (då åkte jag ALLT!) för nu så bangade jag faktiskt Atmosfear. Jag kände att ett klokt val med tanke på att när jag förra gången besökte Liseberg och åkte höjdskräcken, hade ett mindre ihop-bryt/panik-ångest på vägen upp i tornet (han som satt bredvid mig då hade visserligen jätteroligt. Taskmört!)

Idag så åkte vi alltså hem igen, tillbaka till lilla Sköldinge, och det var jätteskönt. Även om Göteborg alltid, egentligen, är nummer ett i mitt hjärta så är faktiskt, just nu, Åsa det ställe där jag trivs som bäst! :)


Mys i bilen på väg upp (innan vi flippade ur...)


The moment innan jag spiller över hela mig...



Min fiiiiina hund!



Lite mindre vackra frukost-bilder från idag! :D

Tyvärr så låste jag in min kamera när vi var på Liseberg, så jag får sno lite bilder av dom andra sen. Men annars kan ni säkert kolla in Elins sida! :)

Åsa-time

Som vanligt så går tiden väldigt konstigt här ute på Åsa. Samtidigt som det känns som om vi har varit här i bara några dagar känns det som om det har gått flera månader. Det är verkligen en jätteskum känsla och det går inte riktigt att sätta fingret på vad det är som gör att det känns så... Hur som helst så hinns det med jättemycket här ute! Vi har spa-mys, tema-fester och café-kvällar. Och så dansar vi ju en del också...

Vanlig fest!


Utflykt till Katrineholm



För att Almen officiellt är bäst!

Idag är dagen då det är kirrat och klart, skrivit i sten. Nu kan INGEN påstå något annat - Almen är det bästa huset. Punkt. Idag avgjordes nämligen den viktigaste, mest prestigefulla och fysiskt krävande prövningen av alla, den prövning som avgör vilket hus som regerar året ut - brännbollstuneringen mellan husen! Hell yeaaaaah!

Vi kom, vi såg och SJÄLVKLART segrade vi! (Med moroten om att vinsten var en pizza-kväll för hela huset gick vi in med en helhjärtad inställning och krossade motståndet! Ah yeah, ah, ah!) Vi vann inte bara med en fantastisk insats, vi gjorde det dessutom med style! Ninja style!




BAAAAAM! Just like that! (citat Elmaze)



Jag och Snääätch!


Locking! :D

Idag är jag inspirerad igen! TACK! Jag har känt, sedan vi kom hit, att klasserna har varit helt okej - nice men inte "woohoo" - men idag så ändrades allt! Idag var första gången som jag på riktigt har uppskattat locking och dessutom känt mig riktigt inspirerad till att träna och dansa. Det känns så jääääkla bra!!! Wiiiiii! :D:D:D

Dessutom så tog jag och Elin tag i korreograferandet med gruppen (O.R.D) och gjorde klart våran första del på showen. Tyvärr så är Elmaze sjuk så vi fick klara oss själva. Det känns som om det kommer att bli en tung show!!!

Nu är det dags för middag och efter det ska jag och Elin vara lite hurtiga och gå ut och springa Sköldinge-spåret. Vi har inte gjort det riktigt så mycket som vi hade planer på i början, men idag är det dags att ta tag i oss själva. Dessutom ska vi belöna oss själva med att basta efteråt! :) Allting blir så mycket lättare när man har en morot att jaga efter! :D

PEACE!

Rolling in the woods.

Söndag. Dagen då man faktiskt får vara bitter, alltså en dag som jag gillar väldigt mycket för det finns ingen som kan säga något emot din lite mindre muntra attityd, alla bara accepterar det.

Just denna söndagen har varit väldigt mysig dock. Massa chill med tjejerna och en sväng på longboard för att handla bakis-godis i Valla :D Väl inne i lilla samhället möttes vi av "coola gänget" - ni vet dom som hänger utanför tobaksaffären och röker, dom finns i alla små orter. Men vi skulle fan inte vara sämre nej, vi bildade vårat egna "coola gäng" fast på andra sidan centrum utanför Tempo (alltså på andra sidan gatan) och hängde där och knaprade på våra banana skids. Dock gick Elmaze liiite längre och köpte en energi-dryck - wooooow vi va sååå coola!



GANGSTAAAAA!




NOOOT!!!

Paaaarteeey!

Här kommer lite bilder från 90-tals festen igår! :D Enjoy!


TLC!


Killarna!



Rent 90-tal!



Spice Girls



TLC is in the house!



Lauren Hill!



Glada tjejer på dansgolvet!



Marge & Homer



Göran med fru!



Mr. D



Riiiktigt 90-tal!




Back to the 90's

Nu har jag äntligen lyckats ta mig ur sängen och käkat frukost. Gårdagen som bara skulle vara en så kallad "chill"-fest blev lite mer än så. Dock så mår alla ungefär lika dåligt så det går liksom på ett ut. Vi är alla på samma nivå så det är bara som om vi har sänkt den allmäna standarden helt enkelt.

Ikväll är det dags för 90-tals fest och vi ska gå ALL IN (på outfitten då, inget annat...). Jag, Elmaze och Elin ska vara TLC! Jepp, you heard me. Tre vita brudar are going black. Dom säger ju "once you go black you'll never go back", så vi får väl se hur detta kommer att sluta. Blider på resultatet kommer självklart i nästa inlägg!

Nu ska jag och gänget dra in till Katrineholm aka. "stan" - Jag vet, det känns VÄLDIGT fel att säga stan om den lilla hålan. Första gången som vi hade samling med folkhögskolan var personal "från stan" med och pratade. Min första tanke var "finns det en del av skolan i Stockholm också?" men jag fick snart veta att här så är Katrineholm den så kallade stan.



FREEEEDAG!

Nu är det äntligen Fredag (ja, med stort F). Denna härliga dagen börjades med en popping/rytmik-klass för Damon = totalt mindfucked men jäkligt inspirerande. Dessutom hann vi med en liten filmstund i form av A Tribe Called Quest dokumentären där jag och Elin lyckades ta en powernap på cirka en halvtimme. Jag lovar - filmen var JÄTTEintressant, se den, vi var bara lite trötta. Men nu är vi pigga och glada igen och sitter tillsammans ute på altanen och bloggar. Ikväll är det fest för nu är det helg vilket uppenbarligen är lika med fest här ute i bushen. Vi ska börja med att knäcka en öl i bastun (OBS! Officiellt så dricker vi Cola, bara så alla är med på det, right?!)

Veckan har varit grym - salsa & rocking för Martin och Robban! Utöver det har vi mysit massa och tränat. Igår hade vi en session i danssalen som sent kommer att glömmas. Totalt urflippad men ändå jävligt nice!

Utöver detta har jag lyckas komplettera min berycktade olycksfot, för er som inte vet så har den x antal ärr och andra skumma mörka cirklar på sig. Det är inte alla som har en sådan, nepp! Hur som helst har den idag fått en kompletterande brännskada från en ciggarett idag och jag börjar bli riktigt nöjd med mitt verk. Det enda som saknas nu är en frysskada, men jag har ju ett tag på mig att jobba fram något bra. Men det måste vara spontant och gärna lite klantigt, annars matchar det inte mina andra "hardcore"-skador.

Mys i Almen...


RSS 2.0