Algarrobo, stället som har "Det"

Någon gång i framtiden ska vi köpa ett hus just här i Algarrobo. För redan första gången vi kom dit blev både jag och Juan förälskade i den lilla byn. Algarrobo ligger mitt på kustlinjen, strax söder om Valparaiso och är en helt underbart litet ställe. Stranden är kilometer lång, det finns klippor, badplats, några mysiga restauranger och lite bazarer. Precis lagom för mig och Juan.

Denna gången när vi åkte till Algarrobo bestämde vi oss för att hyra en stuga. Vi blev tipsade om att hyra av en kompis till Yoni (Juans pappa). Vi fick stället för bara 15000 pesos/natt (motsvarar typ 170 kr.) och vi bestämde oss för att stanna 3 nätter.

Första dagen begav vi oss ner till stranden och bestämde oss för att träna lite akrobatik/styrka/smidighet i solen. Det var superkul, men aningen uttröttande! Så vi gick ner för att svalka av oss och doppa fötterna. Men havet här i Chile är inte riktigt att räkna med så resultatet blev istället ett helkroppsbad och en panikslagen Johanna. När jag väl hade lyckats kravla mig upp ur vattnet (med hjälp av Juan) vred vi oss av skratt. För min del var det nog mer ett skratt av lättnad blandat med shock, medans Juan skrattade åt min panikattack! Det var då jag insåg varför det står "förbjudet att bada" & "strand, ej för bad". Som tur är kan man bada, fast lite längre bort på stranden där vattnet dämpas av några klippor!



Den andra dagen begav vi oss ut på en promenad längs stranden och upp på klipporna. Vi klättrade som två tokiga barn utan några som helst begränsningar. (kanske mest för Juans del, men jag gjorde mitt bästa genom att inte titta ner eller tänka "nu dör jag" eller "om jag trillar ner här så dör jag") Vi hade ju trots allt tränat dagen innan så jag kände av träningsvärken i benen en hel del och jag var lite skakis då och då. Väl framme la vi oss och solade på en klippa och pratade om livet; helt perfekt! :)

Älskling klättrar :) Han är duktig!



Nästan framme nu...



He made it! (Nu kan båda andas ut)

Tyvärr så har allt det roliga ett slut och idag åkte vi hem till Santiago igen. Men vi ska tillbaka snart, fast vi ska försöka åka en sväng till Argentina först! :)


Kommentarer
Postat av: Tova

Shit Johanna, vilket jävla liv du lever. Har ni stuckit ner på heltid eller? Du verkar ju ha det helt idealiskt i alla fall, ta vara så jävla hårt på det! (Lite skillnad mot livet hemma i sverige med jobb på mobile connect (; )

2010-01-13 @ 08:33:42
Postat av: Johanna

Ja, livet här är riktigt nice, men tyvärr kan man inte vara här för alltid! Det blir hemresa den 1 februari, verkligheten kallar på oss! Men vi njuter så länge vi kan. :)

2010-01-13 @ 16:01:10
Postat av: Katrin

Hej gumman! Härliga bilder och ni verkar ha det toppen!! Vi ses när ni kommer hem.

Kram från mig och Raino

2010-01-13 @ 17:33:31
URL: http://www.ishastar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0