Egypt baby!

Förra tisdagen bestämde vi (Jag, Elin, Elmaze, Kasper och Dawda) att det var dags att vara lite spontana så vi bokade en sista-minuten resa till Egypten, Sharm el sheikh. Så på natten till torsdag tog vi våra väskor och åkte till Arlanda, världens bästa mentor Linda körde oss dit, sen var det bara att checka in och några timmar senare var vi framme i sommarvärmen!

Hotellet som heter Mexicana, var jättefint! Visserligen en bit från stranden men det gick bussar som var gratis eller så tog man en taxi vilket kostade mellan 10-20 egyptiska pund beroende på vart du ska åka. 10-20 pund är cirka 12-25 kronor och då fick vi alla fem plats i taxin så det blev en del taxiresor! Men tillbaka till hotellet! Vi borde i en lägenhet med tre rum och kök och hade en jääääättemysig balkong vilken vi satt och röka Shisha (vattenpipa) varje dag. Vi räknade ut att vi har rökt ungefär 70 kolbitar på den veckan. Det är 10 om dagen... Ooops!

Några dagar spenderade vi vid poolen (hotellet hade två superfina) och några dagar vid havet, det blev inte överdrivet mycket pressande men jag är ändå brun så jag är nöjd :) Men det bästa vi gjorde på hela resan var snorklingsutflykten! Jag säger bara det: om du ska åka till Egypten måste du snorkla! Det är heeeelt amazing!

På kvällarna blev det middag på restaurang, lite lyx får man ändå ha på semestern! Vi satte upp en regel att inte gå till samma ställe två gånger vilket gjorde att vi hittade många fina pärlor. Dock så bröt vi mot regeln sista kvällen och gick till vårat favorit ställe, vi kände att vi ville ha ett säkert kort!

Det blev en del festande också, men inte så mycket som man hade kunnat tro när ett kompisgäng drar på semester. Vi gjorde två feting utekvällar på en klubb som heter Pacha, där är vi numera "kändisar" efter att ha battlat några på dansgolvet och sedan gjort en liten show på scenen vilket resulterade i att vi fick gratis inträde och gratis drinkar resten av veckan om vi så hade velat. Detta utnyttjades bara en gång, vilket var dagen efter, då grundade vi med "one, two, three, four. I declare a tequila war"... Vi hade väääääldigt kul men dagen efter rörde vi oss inte en meter från hotellet på hela dagen...

Utöver allt underbart som jag redan har skrivit om har vi lärt känna en hel del sköna människor som har hjälpt oss att göra våran resa lite mer awesome än vanligt. En kille i receptionen fixade med massa fint till Elmazes födelsedag plus Pacha-grejen, våran städare gjorde grymma saker på rummet, en annan kille från Pacha visade oss andra delar av Sharm el sheikh som vi annars hade missat och den sista var egentligen mest jobbig men han tyckte om oss allihop så mycket att han var söt ändå! :P

Nu är vi i alla fall hemma igen, vi kom tillbaka i torsdags natt och jag måste säga att det är blandade känslor. Jag saknar värmen och solen och middagarna och chillet men det är skönt att vara hemma till lite mer struktur och träning och härliga människor - Åsa helt enkelt! :)

Jag tänkte lägga upp liten bilder men tyvärr så har jag inte minneskorten just nu... En viss Elmaze snodde dom igår så jag får helt enkelt lägga upp dom sen!

Puss! <3Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0